Loading...
Hi, How Can We Help You?

életveszélyes
korszerűtlen
?
Lassan szabálytalan 30 éves ! garanciával biztonságban díjmentes
konzultációval
ön is lehet Érdekel Villamos
hálózatok
korszerűsítése
karbantartása

  VISSZAHÍVÁST KÉREK!

  Korszerűsítés,karbantartás

  Lakásunk elektromos hálózatát és berendezéseit akkor érdemes felújítani, ha felújítást végzünk, vagy új nagy teljesítményű fogyasztót akarunk üzembe helyezni, valamint ha annyira elavult, hogy életveszélyessé válhat. Az elektromos hálózat élettartama átlagosan 30 év. Ennyi idő alatt a szabványok, igények oly mértékben változnak, hogy a csere indokolt. Karbantartással az idősebb erősáramú rendszerek zavartalan működése is biztosítható. A tevékenység  kiterjed ingatlan villamos elosztó berendezései, fázisjavító berendezései, biztonsági és vészvilágítási rendszerei, hangosítási és világítási hálózatainak  javítására, ellenőrzésére. A karbantartás során feltárhatóak és elháríthatóak azok a rejtett vagy látható hibák, melyek később a meghibásodást eredményezhetnek.

   

  Villamos elosztó berendezés karbantartása röviden:
  • A berendezések portalanítása, tisztítása
  • Az egyes alkatrészek, alkotó elemek általános műszaki állapotának felmérése
  • Kötéspontok terhelés alatti hőmérséklet ellenőrzése
  • A csavaros kötések ellenőrzése, szükség szerinti után-húzása
  • Kismegszakítók, kapcsoló berendezések működéspróbája
  • A meghibásodott alkatrészek szakszerű kicserélése
  • Karbantartási jegyzőkönyv készítése

  Konzultáció

  Ingyenes

  Díjmentesen felmérjük a hálózat állapotát, írásos javaslatokat teszünk a korszerűsítési megoldásokra és elkészítjük Önnek az árajánlatot

  Kivitelezés

  Gyors

  Széleskörű tapasztalatunk miatt képesek vagyunk gyorsan a legmagasabb minőségi elvárások mellett. sikeresen megvalósítani az Ön elképzelését.

  Támogatás

  Kiemelkedő

  Csapatunk gyakorlata, kapcsolati rendszere és barátságos és konzultatív megközelítése biztosíték,hogy projektjei költséghatékonyan készüljenek, el a legmagasabb színvonalú mellett.

  Elavult elektromos hálózat

  A hatályos szabványok szerint földelt csatlakozóval kell rendelkeznie minden olyan elektromos eszköznek, ahol nem biztosított a kettős szigetelés. Az elöregedett budapesti bérházakban nagyon gyakran fordul elő,hogy az ott élők tisztában sincsenek a helyzetükkel,hogy az aljzatok amit napi rendszerességgel használnak földeletlenek. A ’70-es években még az volt a szabály, hogy melegburkolattal rendelkező szobákban nem kötelező a védőföld kialakítása, ez csak a vizesblokkokban szükséges. Előfordulhat ugyanis, hogy mondjuk egy fogyasztó hibája esetén a fázis a burkolatra kerül, és ha ezt, valamint egy másik vezetőt éppen egyszerre fogjuk meg, rajtunk fog átfolyni az áram, ami akár halálos is lehet.

  Mindenesetre,  érdemes ilyen esetben is megoldani a földelést a teljes hálózaton, továbbá  a gépészeti csővezetékeket is össze kell kötni, és földelni kell.

  A régi építésű házak villamos hálózatai építésekor szinte mindenütt alumínium vezetékeket alkalmaztak, ma azonban ezek akár veszélyforrást is jelenthetnek. Megnyugtatásul, az alumínium remek vezetőképességgel rendelkező anyag, így ha védőcsőben található, és keresztmetszete is megfelelő, akkor nem feltétlenül kell cserélni. Az alumínium hátránya a rézvezetékhez képest…

  Villanyszerelő kábellel védőfelszerelésben
  • Rideg, törékeny, nem szereti a  hajlítgatást
  • A toldás mindig potenciális problémaforrás
  • Tilos az alumínium és réz vezetékek kombinálása
  • A csatlakozások fokozatosan meglazulnak és akár tüzet is okozhatnak
  • Ellenállása a réz vezetők közel duplája
  • Nem forrasztható

  Lehetőségek

  Elektromos hálózat korszerűsítése

  A régi elektromos hálózat felújításának több lépcsője létezik, egészen a kisebb átalakításoktól a komplett cseréig. A felújítás szintje függ a hálózat állapotától, és a megrendelő igényeitől.

  A teljes felújítás során 100%-ban eltávolításra kerülnek a vezetékek, csövek, kötődobozok elektromos szerelvények, a dugaljaktól a biztosíték tábláig minden. A régi villanyszerelés teljes felújítása rendszerint a lakás, vagy épület komplett belső felújításával is jár. Ugyanis ebben az esetben sok bontási munkálat van. Ilyenkor újragondolásra kerül a nagyfogyasztású háztartási gépek, a dugaljak, lámpatestek, kapcsolók mennyisége és elhelyezése. A komplett gyengeáramú rendszer is falba süllyesztve kerül kiépítésre, párhuzamosan az erősáramúval. A villanyszerelés végeztével, egy teljesen új elektromos hálózatot kap a megrendelő, mely a villanyszerelés szabványainak, és az ügyfél elvárásainak és igényeinek maradéktalanul megfelel minden szempontból.

  Részleges felújításáról abban az esetben beszélünk, ha a lakás vagy ház egy-egy áramköre, szerelvényei kerülnek cserélésre, vagy plusz áramkörök kerülnek beépítésre. Új áramkör kiépítésére adhat okot például egy új mosogatógép, villanytűzhely, aminek a bekötése nem valósulhatna meg az adott körülmények között. Fontos megjegyezni, hogy a villanyszerelőnek ellenőrizni kell az érintetlen áramköröket is, hogy megfelelnek-e az aktuális szabványoknak. Vagyis, a komplett villamos rendszeren felülvizsgálat történik, még akkor is, ha a tulajdonos ezzel a feladattal nem bízza meg a villanyszerelőt.

  Vezeték áthúzás akkor történik, ha a megrendelő nem szeretné komplett lakását, vagy házát felújítani, de az áramkörök cseréje nem tűr halasztást. A vezeték áthúzás mindig a lehető legkisebb rombolással, bontással jár. A lámpa kiállások, kapcsolók, dugaljak többsége nem kerül áthelyezésre, az eredeti helyükön maradnak. Az áthúzhatóság nagyban függ az előző villanyszerelő védőcsövezési technikájától. Amennyiben a csövezés könnyen átjárható, a vezeték áthúzás szinte megy magától. Azonban sajnos ezek a csövek nem mindig átjárhatóak, ebben az esetben szükségessé válnak kisebb bontások. A vezeték áthúzás végeztével, rendszerint a biztosíték tábla és az elektromos szerelvények lecserélésre kerülnek.

  DÍJMENTES SZOLGÁLTATÁS

  Kérjen árajánlatot azonnal!

   Tudásbázis

   Miért nem kötünk össze alumínium és réz vezetőket